CALISTHENICS TRÆNER 1 - BASIS

OM UDDANNELSEN

Calisthenics Træner 1 – Basis. Her lægges fundamentet og du får basisredskaberne som træner. Du lærer at stå for den daglige træning for et hold eller individuelle personlige klienter med udgangspunkt i undervisning, programlægning til både børn, voksne og ældre.

Uddannelsen varer 28 timer fordelt på 2 weekender med en weekends mellemrum, heraf indeholdende teoretisk prøve i weekend 1 og praktisk prøve i weekend 2. Du skal altså være i stand til arbejde selvstændigt. Når alt er gennemført og bestået, kan du kalde dig certificeret Calisthenics Træner 1 - Basis.

Du vil på uddannelsen lære en masse nye ting, hvor du vil blive udfordret både teoretisk og fysisk, samt vil du kunne sparre med andre træningsengagerede personer.

OBS! Næste uddannelsesforløb: Weekenderne 8.-9. Oktober & 22.-23. Oktober kl. 9.00-17.00

Calisthenics Træner 1 - Basis Uddannelsen er for dig, der er:

ingen erfaring har inden for calisthenics & kropsvægtstræning

Ny træner med ansvar for den daglige træning

PERSONLIG TRÆNER SOM ØNSKER AT HØJNE SIT NIVEAU INDEN FOR calisthenics og KROPSVÆGTSTRÆNING, samt VIDERE UDVIKLING

ERFAREN TRÆNER MED LYST TIL AT FÅ GENOPFRISKET DEN BASALE VIDEN​

Hjælpetræner, som gerne vil være træner

Uddannelsens indhold

Dette emne handler om, hvordan man er en god instruktør. Hvilke egenskaber man skal besidde, hvilke krav der stilles til en, når man skal fremstå professionel i relationsdannelsen med en klient.

Anatomi er vigtigt at have kendskab til ift. træning, så man ved, hvordan kroppen er sat sammen og bevæger sig. Inde for dette emner berører vi led bevægelser, muskelarbejde, anatomiske planer til bevægelsesanalyse og fag begreber i anatomi.

Her kommer vi ind på flere vigtige emner for at få det mest optimale ud af sin træning. Vi kommer bl.a. ind på, hvordan man skal træne for at øge sin muskelstyrke og muskelmasse, hvilke muskelfibertyper der findes og hvornår hvilke bruges, restitutionstid, neurale tilpasninger og vejrtrækning i forbindelse med træning.

I dette emne nørder vi rundt i teknikken i forskellige øvelser. Vi kigger på den ideelle kropsholdning, samt hvordan kropsholdningen skal være i forskellige øvelser. Vi kigger på hvad, man skal gøre for at få mest muligt ud af øvelserne og hvordan man udfører dem mest hensigtsmæssigt ift. kroppens bilmekanik.

Vi kigger på, hvordan man bedst muligt laver progression i øvelser, når man træner med sin egen kropsvægt, da dette er anderledes fra når man træner med vægte. Vi kigger på forskellige metoder til at udvikle sig træningsmæssigt, samt berører vi emnet “regression”, som er det modsatte af progression.

Her kigger vi på 4 bestemte øvelser og hvordan man kan lave progression i disse. Basis progressionerne stammer fra et mindre projekt, som vores underviser lavede tilbage i 2015/2016, som er det progressionsmetoderne også bygger på. Derudover vises der flere basis øvelser, som man kan gøre brug af.

Du vil lære at sammensætte både opvarmningsprogrammer og træningsprogrammer. Du vil blive udfordret både i at lave et opvarmningsprogram og et træningsprogram. Træningsprogrammerne du laver på kurset, bygger på de basis serier og grundøvelser du bliver undervist i på kurset.

 • Prøven laves på den sidste dag af første weekend.
 • Prøven er en Multiple Choice Questioning test bestående af X antal spørgsmål.
 • Prøven varer 30 minutter og der vil være mulighed for at bruge egne noter til prøven.
 • Prøven vil bestå af spørgsmål fra de teoretiske emner som ”Den gode instruktør”, ”Basis anatomi”, ”Basis Fysiologi”, ”Correcting Exercise” og ”Progression / Regression”.
 • I grupper skal kursisterne udarbejde to træningsprogrammer à Ét ud fra en specifik Case og et program til holdtræning (45 min)
 • Derefter skal gruppemedlemmerne vise det ene program i form af en holdtræning, hvor de hver især står for en specifik del (15 minutter i alt). Her skal opvarmning gennemgås og 1-2 korte sessioner af det planlagte program. Alle gruppemedlemmer skal fremvise en specifik del.
 • Herefter skal de præsentere deres program ift. case til underviser og assisterende undervise, hvor de har 10 minutter til at forklare hvorfor de har valgt de øvelser i programmet, antal sæt og gentagelser og hvordan de vil lave progression fremadrettet.
 • Efter de 10 minutter har underviser og assisterende underviser 10 minutter til at spørge ind til programmet.

Kursets underviser

Patrick
Sommerstedt

Patrick kommer fra Vejle, han er uddannet fysioterapeut, personlig træner og så har han en uddannelse i Human Performance. 

Patrick var med til at starte hele Calisthenics miljøet i Danmark og var hovedaktør i at få samlet alle udøvere i Danmark, så sporten kunne vokse. Patrick startede en af landets første foreninger inden for Calisthenics (Vejle Calisthenics / Street Academy). 

Han har været dommer til i alt 13 Street Workout konkurrencer både i Danmark og i udlandet. Patrick har afholdt Calisthenics workshop siden 2016, som også er det, som dette kursus bygger på. Han har selv trænet Calisthenics siden 2013.

Under uddannelsen vil Patrick have en assisterende hjælpetræner, som er både tidligere og nuværende top-atlet David Quang Dinh Nguyen

Fysioterapeut

Personlig Træner

Coach i Human Performance

12 års erfaring indenfor træning

9 års erfaring indenfor calisthenics

6 års erfaring som underviser

Pris for uddannelsen

DKK 5000,-
Pr. Pers.
 • Calisthenics Træner 1 - Basis uddannelsen
 • 28 timers fysisk uddannelsesforløb
 • Afsluttende Mundtlig praktisk gruppeprøve (Varighed 80 Min.)
 • Afsluttende individuel teoretisk prøve (Varighed: 30 min)
 • Certificeret Diplom igennem DCSWF (Dansk & Engelsk version)
 • Mulighed for indskrivning i DCSWF's Database over Certificerede Trænere i Danmark
 • Begrænset 16 Pladser
tilbud

Skriv dig på listen

OBS! Næste uddannelsesforløb planlagt sommeren 2023

Ønsker du at blive opdateret eller skrives op på ventelisten bedes du skrive dig op

(+45) 50 53 35 00

Patrick Sommerstedt

Address Prøvestensbroen 3A, 2300 København

Email info@dcswf.dk